Het Guge Koninkrijk
Door: Marieke & Bart
Blijf op de hoogte en volg Marieke & Bart
02 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam
En dat was zeer de moeite waard!
Maar voor het zover was natuurlijk eerst ontbijten. Dit verliep niet helemaal zoals onze gids gepland had.
Hij had ons verteld 10:00 vertrek en naar onze mening moet je dan daarvoor ontbeten hebben. Dus zijn wij om kwart voor tien bij een restaurantje aangeschoven met een zeer enthousiaste kok die wel wat te eten voor ons had. Dus wij zaten al te smullen van de momo's toen onze gids kwam opdagen.
Eigenlijk was het dus de bedoeling om om 10 uur te gaan ontbijten.....
Lekker onduidelijk, maar het misverstand is rechtgezet, onze economische input in de regio gespreid over meerdere restaurantjes en we hebben lekker ontbeten.
Toen stond niets ons meer in de weg om naar het Guge koninkrijk te gaan.
Het ligt op een kwartiertje rijden vanaf Tsasa en de wegen zijn grotendeels voorzien van asfalt.
Dus na een aantal kaartjes controle posten stonden we op de parkeerplaats en waren we klaar om op ontdekkingstocht te gaan. Het hele dorp ligt hoog op een berg van zandsteen en vroeger kon men alleen binnendoor door allerlei gangen de berg op. Tegenwoordig moet je een groot stuk buitenom maar we hebben ons ook even in het gangenstelsel gewaagd om het winterpaleis van de koning daar te bezoeken. Het zomerpaleis op de top van de berg lag er toch wat mooier bij en was voor ons een stuk beter begaanbaar.
Bart moest bijna op zijn handen en knieen door enkele gangen om bij het winterpaleis te komen.
Bovenop hebben we rond gelopen tussen de resten van de gebouwen en genoten van de enorme vergezichten.
Tevens zijn er nog een aantal tempels die men kan bezichtigen met naar men zegt de oudste muurschilderingen in Tibet. Deze zijn helaas wel aangetast door de tand des tijds. Nu vinden er wel wat renovatie/restauratie werkzaamheden plaats maar daar werden wij angstvallig bij uit de buurt gehouden. Tevens ontbreken de meeste van de beelden wat een kale aanblik geeft. Maar al met al een machtig mooie plek om te bezichtigen en te bedenken dat er zo'n 700 jaar een hele beschaving heeft geleefd....
Begin van de middag waren we al weer terug in Tsada en na de lunch is deze middag als relaxmiddag ingelast.
Even alle indrukken verwerken, beetje lezen en puzzelen.
Vanaf morgen wordt het weer twijfelachtig wanneer jullie iets van ons horen want we gaan nu echt richting Mount Kailash!
Groetjes Marieke en Bart
ps: voor alle mensen die zich afvroegen hoe het met mijn hoogte ziekte gaat: het kuurtje Diamox is net op en de pillen hielpen geweldig. Nu even kijken of het zonder medicijnen goed blijft gaan en anders hebben we nog een kuurtje op de plank/in de tas klaar liggen.